keskiviikko 21. elokuuta 2013

Wanhat markkinat

Huh, nyt ne on käyty. Rovaniemen Wanhat markkinat. Myyjäis tai markkinakokemuksia mulla ei ole  kertynyt kuin muutaman kerran ja perjantai-aamuna kun piti lähteä markkinoille, mie olin ihan stressissä. Onko mulla tarpeeksi myytävää? Onko myytävä myyvää? Saanko edes kustannuksia myynnillä katettua?Jäädynkö mie kun on niin kylmä ilma? Ostaako kukaan mitään?

Mie olin koko viikon ommellut aamusta iltaan ja valmistellut markkinoita.

Noh, pakkasin tavarat isoon markkinalaukkuun ja suuntasin markkinoille. Stressi häipyi saman tien kun sain kojun pystytettyä. Sehän on aika kivaa kun on sopivasti perhosia vatsassa.  Ilma oli kylmä, mutta mulla oli villavaatteet vaatteiden alla, enkä jäätynyt. Myytävää tavaraa oli juuri sopivasti ja niitä meni hyvin kaupaksi. Markkinat kesti pe 12-20, la 10-20 ja sunnuntain aukioloa en muista. Mie pakkasin kimpsut perjantaina jo klo 19 ja lauantaina klo 16. Sunnuntaina en mennyt ollenkaan, kun mulla melkein kaikki myytävät loppu. En viittiny tyhjällä myyntipöydällä siellä seisoskella. Olis kannattanu, mie olisin päässy Lapin Kansan lehtikuvaan ;)

Jotakin mie nyt vastaisuuden varalle opinkin tästä kokemuksesta. Myytävää tavaraa ei tarvi olla aivan älyttämästi ja hinnat tulee olla kohdallaan. Myyntipöytään en koskaan enää laita mitään sellaista, mihin en ole ite 100% tyytyväinen. Ja evästä mie voisin ens kerralla ottaa mukaan. No oli mulla eväät, mutten ehtinyt syödä.

Tulos oli yllättävän hyvä, ei mikään huikea, mutta mie laitoin itelle tavoitteen ja sen ylitin mukavasti. Ei tuolla rikastumaan pääse, mutta mie sain jaettua myös oman ompelimon mainoksia ja tiiättekö mitä: kahden päivän päästä Pohjois-Suomen uutisissa oli mun huivi yhdellä haastateltavalla kaulassa!  No mistä tiedän että se oli mun tekemä? No mie muistan asiakkaan kun  hän osti sen. Huivit on yhtä väriä lukuunottamatta loppuunmyydyt.

Yritän myöhemmin laittaa vielä kuvia markkinoista, kunhan ompeluilta ehdin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti